Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

  10ο  Γ υ μ ν ά σ ι ο  Ν ί κ α ι α ς

 

5    Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού.

Στις 6 Οκτωβρίου 2014 τιμήσαμε στο σχολείο μας με μια σειρά από προβολές, εικαστικά δρώμενα και αθλητικές εκδηλώσεις, την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού με θεματικό άξονα "Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι". Συνεργαστήκαμε μαθητές και καθηγητές για το δικαίωμα να επιλέγεις να είσαι διαφορετικός, να είσαι Μοναδικός και Σπουδαίος.
 
 
 
 
 
 

 

Sapounia3    ΣΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΛΕΜΕ... ΝΑΙ

Πρόγραμμα αγωγής υγείας - αγωγής καταναλωτή. Παρασκευή και συσκευασία σαπουνιών, χημική σύσταση - χαρακτηριστικά, αναδρομή στην ιστορία, παζάρια, επίσκεψη σε σαπωνοποιία, διάχυση του προγράμματος εντός και εκτός σχολείου, δημιουργία εποπτικού υλικού.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
AFISA      ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 90 ΧΡΟΝΙΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
Δεν είναι ένα πολιτιστικό πρόγραμμα, ούτε μια εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ούτε ένα ακόμα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Είναι ένα μελωδικό ταξίδι μιας ομάδας μαθητών του 10ου γυμνασίου Νίκαιας που μέσα από τη συνεργασία και τον κατάλληλο συντονισμό, απόκτησαν γνώσεις, βίωσαν εμπειρίες, ακούσματα, συναισθήματα, και κυρίως το χάρηκαν αυτοί και το απολαύσαμε εμείς.
 
 
 
 
                                 Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Krepes

 

 

La Chandeleur

Το έθιμο της παρασκευής κρέπας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Γαλλία 40 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, αναβίωσε στο σχολείο μας από τα τμήματα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 


 

Theodorakis    

Μίκης Θεοδωράκης "Ποιος τη ζωή μου..."

Η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου μας "Μίκης Θεοδωράκης", επισκέφθηκε το θέατρο Badminton για να παρακολουθήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση Μίκης Θεοδωράκης "Ποιος τη ζωή μου..."

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 

 

 


 

EKFE

Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω

Στις 6/5/2015 διεξήχθη ο διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ». Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τους:Λιλίτση Ιορδάνη (Γ1), Σπυρουνάκο Στέλιο (Γ2), Παπαγεωργίου Χρύσα (Γ3), Σταυρόπουλο Προκόπη (Γ3), με αναπληρωματικούς τις Καραΐσκου Σταματία και Καραΐσκου Κων/να. Η ομάδα του σχολείου μας έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση (9η στο σύνολο), με καλύτερη επίδοση σε βιολογία και χημεία. Συγχαρητήρια! Και την επόμενη σχολική χρονιά με ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

 

Διαβάστε περισσότερα

 


 

 

ASON   

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ NΕΩΝ

Το σχολείο μας επισκέφτηκε η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) και συγκεκριμένα το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών, για να γνωρίσουν οι μαθητές μας τα όργανα της ορχήστρας, καθώς επίσης και ένα ευρύτερο ρεπερτόριο κλασσικής και σύγχρονης μουσικής

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 


 

Project

Project 2014-15

Μια μικρή γεύση από τις βιωματικές δράσεις (project) που υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας.

 

 

                                       Διαβάστε περισσότερα

 

 

 

PAPOUTSANIS


ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ όχι μόνο για την επίσκεψή μας στο χώρο τους, ούτε για την άψογη υποδοχή τους, ούτε και για την άρτια ξενάγησή τους, αλλά κυρίως για την εγκάρδια, όλο θέρμη αντιμετώπισή τους. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

 

                                             Διαβάστε περισσότερα

Onlain free bet offers here.