Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

  10ο  Γ υ μ ν ά σ ι ο  Ν ί κ α ι α ς

Sxedies       

 

Η ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Οδύσσειας, οι μαθητές μας κατασκεύασαν τη σχεδία του Οδυσσέα με υλικά καθημερινά και πρωτότυπα. Για άλλη μια φορά μας εξέπληξαν με τη φαντασία τους και τις δεξιότητές τους.

 

                                              Διαβάστε περισσότερα


Sapounia4 

 

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΝΙΟΤΗ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ! Μια ιστορία που αποτελεί τη σύνθεση σκίτσων, φωτογραφιών, σεναρίου, χαρακτήρων, μηνυμάτων. Μια ιστορία με χιούμορ και ευαισθησίες. Για άλλη μια φορά μαθητές και καθηγητές στο 10ο ενεργοποιήθηκαν, δημιούργησαν, διδάχθηκαν, διασκέδασαν!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Savvopoulos

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Μια συνάντηση μαζί του, μια εμπειρία ζωής. Σε παρασύρει όχι μόνο με τα τραγούδια του αλλά και με το λόγο του και με το βλέμμα του!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Savvopoulos

 

 

Όταν σε εμπνέει το σχολείο, όταν σε εμπνέουν οι καθηγητές σου, όταν σε εμπνέουν οι συμμαθητές σου, τότε η δημιουργικότητα σε συνδυασμό με την ικανοποίηση και τη χαρά ξεχειλίζουν και σου δίνουν δύναμη να προχωρήσεις στα επόμενα σταθερά, εποικοδομητικά βήματά σου. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015-16
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SavvopoulosBiblio    ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
Μια ταπεινή προσπάθεια να αποτυπώσουμε τη ζωή, το έργο και τη γνωριμία μας με τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ. Επιπλέον, μια καταγραφή των δράσεων αλλά και των όμορφων στιγμών που ζήσαμε κατά τη διάρκεια του πολιτιστικού μας προγράμματος.Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του 10ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ 2015-16
 
 
                Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Boullyingniasmeno    ΜΙΛΑ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Μια ομάδα από 5 υπέροχους μαθητές μας, καταθέτουν τη δική τους άποψη και προτείνουν τη δική τους λύση για το – τόσο διαδεδομένο στις μέρες μας – φαινόμενο του bullying, δημιουργώντας ένα βιντεάκι με το οποίο έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα "Σέβομαι τη διαφορετικότητα".
 
 
 
 
 
 

 

 


 

 BritishCouncil    ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Υλοποίηση προγράμματος που σκοπό έχει να βοηθήσει τους μαθητές μας να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες που θα βοηθήσουν στη καταπολέμηση κοινωνικών παθογενειών, όπως ο ρατσισμός και ο σχολικός εκφοβισμός.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Crepes   ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΡΕΠΑΣ
Για μια χρονιά ακόμη, το σχολείο μας αναβιώνει τη γιορτή της κρέπας με πολύ πολύ πολύ μεγάλη όρεξη!!!    Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

    

                      ΙΔEygenideioΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

       Επίσκεψη στη διαδραστική έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας.

                                                Διαβάστε περισσότερα         

 

 

 

 


 

 

United KingdomΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Βιωματική δράση μαθητών της Β΄ Γυμνασίου σχετικά με τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη γλώσσα, τα αξιοθέατα, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, τους μύθους και την κουλτούρα της Αγγλίας, Ουαλίας, Σκωτίας, Β. Ιρλανδίας. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

 

Διαβάστε περισσότερα

 


Psomi

 

"ΣΧΟΛΙΚΟ" ΨΩΜΙ

ΨΩΜΙ - Ένα τρόφιμο που αγγίζει όλες σχεδόν τις πλευρές της καθημερινής ζωής ενός λαού και ως κύρια τροφή καθορίζει την επιβίωση των ανθρώπων. Παρασκευάσαμε, μάθαμε, διασκεδάσαμε και τέλος φάγαμε ο καθένας το δικό του ψωμάκι.

 

Διαβάστε περισσότερα 

 

 


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 2015

CodeWeekΤο σχολείο μας συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, πραγματοποιώντας βιωματικές δραστηριότητες σε σχέση με την πληροφορική.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 


HmerSxolAthl

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δραστηριότητες στο πνεύμα και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 

 

 

 


                        

XorodiaΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ

Η χορωδία μας συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Γυμνασίων Νίκαιας. Υπέροχες παρουσίες, υπέροχες φωνές! Για μία φορά ακόμα το σχολείο μας είναι υπερήφανο για τους μαθητές του!

 

Διαβάστε περισσότερα

 

   

Onlain free bet offers here.